Slavi život potpis

Dražen Dobrković je rođen u Baru,  gradiću na jugu Crne Gore.

Sa četiri godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću. U blizini porodične kuće udario ga je automobil. U bolnici je odvezen bez svijesti, i u tom stanju je bio nekoliko dana.  Taj događaj je nagovjestio da će njegov život ići u malo drugačijem pravcu od njegovih vršnjaka, sve to zbog vizija i iskustva koje je imao u tom stanju svijesti, a koje nisu izbljedile do dana današnjeg i koje su se sa vremenom pojačavale.

Sa osam godina suočava se sa novim ”izazovom”. Na sistematskom pregledu u školi otkriveno je da ima urođenu srčanu manu. Tada počinje nova borba za opstanak u njegovoj porodici. Dok su roditelji bili očajni zbog njegove bolesti on je to doživljavao kao neku trenutnu neprijatnost i nije razmišljao o konačnom ishodu.  Tada prognoze nisu bile nimalo ohrabrujuće i doktori su procenjivali da mora da  se podvrgne hiruškom zahvatu na otvorenom srcu. Kada je izgledalo da je sve spremno desilo se čudo  Na pismu u kojem je bio poziv za operaciju, da li slučajno ili namjerno prezime nije bilo precizno napisano. Tako da je poštar  vratio pismo jer nije znao kome da ga uruči. I u tom periodu dok je pismo putovalo  u njegovoj kući je došao svjetski priznati dječiji kardiolog i rekao da operacija ne treba da se obavi.

Godina 2010. donijela je još jedno suočavanje sa zdravstvenim problemima. Iz čista mira u jednom trenutku Dražen je izgubio vid i nije mogao da se fokusira ni na jedan predmet niti stvar, čak nije mogao ni da vidi sopstveni lik u ogledalu. Opet je išao u bolnicu gdje su mu radili razna ispitivanja i rekli da magnetna rezonanca ukazuje na tumor mozga, a neki drugi su smatrali da je preživio moždani udar. Ipak  na kraju je ustanovljeno da mu je neki virus poremetio centar za ravnotežu. Na pregledu je ustanovljeno da lijeva strana centra za ravnotežu je bila uništena od virusa. Mentalnim radom na ”sebi” Dražen je uspio da je obnovi.

Uprkos svim izazovima koje je Dražen imao, oni ga nisu toliko opterećivali koliko činjenica da nije mogao sebi da objasni kako mi kao ljudsko biće funkcionišemo i zašto jedni proživljavaju sreću, a drugi nesreću kada su, u ne malom broju slučajeva ovi koji su proživljavali nesreću bili jako dobri ljudi.

Pošto nedostatak znanja je pravio oblak sa mnogo pitanja u Draženovoj svijesti on je pribjegao za njega tada jedino prirodnom rješenju, a to je čitanje knjiga iz popularne psihologije.  Taj početak ga je stavio na stazu “vječnog učenika”. On je počeo 1999. godine, a traje i dan danas. U početku kao hobi, a danas kao životna preokupacija i profesija.

2008 – Imao je priliku da uživo uči od Robina Scharma.

2009 – Imao je priliku da uživo uči od Brian Tracey.

2010 – Imao  je čast da uživo uči od Anthony Robbinsona, i ser. Richard Bransona,  Jeff Bezosa, lord Alan Sugar, Harv Eker u Londonu.

2011 – Dražen je dobio zvanje NLP – Master na NLP institutu u Beogradu.

2012 – Postaje trener spiritualne tehnologije PEAT (primordijalne energije aktivacije transcedencije) u Beogradu kod Živorada Mihailovića Slavinskog. Iste ove godine Dražen odlazi na Havaje i ima čast da uči od Toma Besta.

2013 – Dobija zvanje terapeuta karmičke dijagnostike u školi Marjana Ogorevca u Brežicama u Sloveniji. Iste te godine dobija zvanje Reiki-Mastera na Reiki Academy od Reiki učitelja Margarite Milenković u Beogradu. Dražen 2013. godine boravi sa Marjanom Ogorevcom u Jordanu, u pustinji Vvadi Rum.

2014 – Odlazi u Egipat na poluostrvo Sinaj, sveto područje tri velike svjetske vjere hrišćanstvu, islamu i judaizmu. Posjetio je hram Svete Katarine koji se nalazio u podnožju brda Horeb na kojem je po predanjima Mojsije primio ”10 BOŽJIH zapovijesti”. Uuutar zidina hrama nalazi se ”Goreći grm” koji  se takođe po predanjima Mojsiju javio Bog i rekao mu je da je on taj koji treba da prevede ljude u Obećanu zemlju.  Karakteristika ovog grma je da je gorio, al nikad nije izgorio.

2015 – Boravio je na poluostrvu Atos (Republika Monaha) u manastiru Hilandar. Iste te godine bio je u  Arizoni u gradu Sedona u kom je imao priliku da se susretne sa Vorteksima.

2016 – Posjetio je Peru, bio u selu San Francisko sa Šipibo plemenom i učestvovao u Šamanskim ceremonijama. Nakon toga je išao na Machu Picchu gdje se dotakao učenja kulture naroda Inka.

2017 – Imao je priliku da uživo uči od Bob Proctora u Beogradu. Iste te godine boravio je u Grčkoj na ostrvu Egina kod Svetog Nektarija u manastiru Svete Trojice.

Zaljubljenik je u izučavanju i istraživanju religija, pored svoje hrišćanske istraživao je i islam, judeizam i budizam.

Dražen je obožavalac učenja Karla Gustava Junga, Rudolfa Štajnera, Napoleona Hila,  Valas Vejltsa, Čarlsa Henela, Žozefa Marfija,  Ralf Vald Emersona i mnogih drugih.

Sva ta znanja i iskustva objedinio je u knjizi ”Ravnoteža”.